Official Big Green Egg Workshops & Meer BBQ!

BBQ Workshop bij Museum BroekerVeiling!

De nieuwe workshops voor 2023 gaan weer van start. En met ik ben heel blij om aan te kunnen kondigen dat we die op een heel bijzondere lokatie mogen geven: Museum BroekerVeiling nét boven Alkmaar in Broek op Langedijk. Ook vanwege onze bredere focus op culinair erfgoed een ideale samenwerking!

Uiteraard komen onze populaire workshops over de basistechnieken op de Big Green Egg weer terug. Maar liefst vier keer. Daarnaast kun je intekenen op de maandelijkse workshop specials.

De BBQ52 Workshops 2023:

 1. Zaterdag 25 maart – SPECIAL: De Hollandse Keuken van de BBQ
 2. Zaterdag 8 april (Stille Zaterdag) – BASISTECHNIEKEN Big Green Egg
 3. Zondag 23 april – SPECIAL: Vis, schaal & schelpdieren
 4. Zaterdag 13 mei – BASISTECHNIEKEN Big Green Egg
 5. Zondag 21 mei – SPECIAL: De Aziatische BBQ
 6. Zondag 11 juni – BASISTECHNIEKEN Big Green Egg
 7. Zondag 18 juni – SPECIAL: Groente op de BBQ
 8. Zondag 2 juli – BASISTECHNIEKEN Big Green Egg
 9. Zaterdag 8 juli – SPECIAL: BBQ Summer Party! Fingerfood van de BBQ
 10. Zondag 20 augustus – SPECIAL: Brood, Pizza en Flammkuchen op de Big Green Egg
 11. Zaterdag 23 september – SPECIAL: Appeltaart van de BBQ
 12. Zaterdag 14 oktober –SPECIAL:  Driegangen Culinair van de BBQ
 13. Zaterdag 11 november – SPECIAL: Wild op het grilrooster
 14. Zondag 10 december – SPECIAL: Feestelijke Kerst BBQ

Big Green Egg Certified Workshops

Onze vaste BBQ52-workshopleider is Roy Voogd, bbq-blogger en schrijver van het boek “Buitenkok in 4 seizoenen!” Hij draagt als enige in Noord-Holland (en slechts 15 in heel Nederland!) trots het officiële Big Green Egg keurmerk voor workshops. Als je een workshop volgt bij BBQ52 dan ben je bij ons dan ook gegarandeerd in goede handen.

In iedere BBQ52 Workshop staat altijd één of meerdere BBQ-technieken op een kamado centraal. Dat geldt niet alleen voor de workshop Basistechnieken maar ook als je je kennis en vaardigheden wilt verdiepen in een van de workshops voor gevorderden.

Tijdens BBQ52 Basistechnieken maak je kennis met de Big Green Egg. Aansteken, onderhoud, roken, low&slow, roken, direct & indirect grillen…

BBQ52 organiseert workshops en trainingen met een creatieve insteek voor beginners en gevorderden in drie verschillende vormen:

 1. Thematische Workshops op inschrijving;
 2. Persoonlijke training op maat, naar keuze op eigen lokatie;
 3. BBQ als groepsactiviteit of teambuilding

1. Thema-workshops op inschrijving

Onze workshops op inschrijving starten weer vanaf eind maart 2022. Er staan weer workshops rond BBQ Basistechnieken, Complete BBQ Dining en Creatieve Vegetarische BBQ op het programma. Ook komt er speciaal voor buitenkoks met iets meer ervaring een serie thematische workshops. Hou de website in de gaten en wacht niet te lang met aanmelding, want vol=vol!

Van Basisvaardigheden, boordevol tips en tricks om nóg meer bbq-plezier en voldoening te ervaren, tot Complete Dining, waarin de logistieke uitdaging bij de bereiding van een compleet hoogwaardig driegangen diner centraal staat. Bij onze workshops op inschrijving staat de persoonlijke leercurve centraal: we leren en inspireren je om beter en creatiever te barbecuen.

2. Persoonlijke training op maat & BBQ workshops op locatie

Om je snel en effectief wegwijs te maken in het koken met een kamado, geven wij ook persoonlijke begeleiding op maat. In onze persoonlijke BBQ-training op maat behandelen we onder meer houtskoolkeuze, het aansteken van de kamado, temperatuurbeheersing, direct- en indirect grillen, rookhout, basisaccessoires en onderhoud.

Ook is het mogelijk om samen te gaan werken om bijzondere technieken goed onder de knie te krijgen, zoals low & slow-technieken of de timing en planning van het bereiden van een meergangen diner op de BBQ. Persoonlijke training op maat dus voor 1-4 personen.

Geïnteresseerd?
Vraag hier om meer informatie!

3. BBQ voor Teambuilding & Groepsactiviteiten

Samen koken is misschien wel de leukste vorm van verbinding maken, het is in ieder geval de allerlekkerste! Teambuilding met je collega’s, het jaaruitje van de vereniging of gewoon een leuke activiteit met vrienden of familie.

Met de ervaren workshopleider van BBQ52 begeleiden we kleinere en grotere groepen om samen op de Big Green Egg een diner te bereiden. BBQ als groepsactiviteit, waarin het samenwerken centraal staat: gewoon leuk als groepsactiviteit, of heel functioneel als teambuilding!

Heeft de groepsactiviteit ook een educatief of ander doel? Laat het weten, onze onderwijservaring is groot en waar mogelijk bouwen we graag creatieve leermomenten in!

Geïnteresseerd?
Vraag hier om meer informatie!


Foto-impressie van eerdere BBQ52 workshops: