Creating Memories

foodblog | workshops | webshop | boeken | culinary specials

Over BBQ52

De oorsprong van BBQ52 ligt in de passie van een hobbykok voor buitenkoken. En de passie om dat plezier te delen. Aan tafel. In een foodblog. In een kookboek. In workshops. En nu ook in de verkoop van producten waar hij als veeleisende hobbykok enthousiast over is geworden.

Ik ben die hobbykok, Roy Voogd, van oorsprong koordirigent en 22 jaar eigenaar en art director van een succesvol marketing-communicatiebureau. En de topkwaliteit die je in onze webshop terugvindt heb ik persoonlijk geselecteerd nadat ik ieder product persoonlijk uitgebreid in de praktijk heb getest. Als hobbykok. Voor hobbykoks.

En ja, dat betekent dat je soms voor vergelijkbare producten van andere merken elders inderdaad goedkoper uit bent. Maar in onze webshop heb ik de lat hoog gelegd en heb er voor gekozen om alleen maar de allerbeste kwaliteit te verkopen. Voor een prijs die je overal hetzelfde vindt, want zo is deze markt nu eenmaal. Maar bij BBQ52 weet je in ieder geval dat de service goed is. En heb je vragen, dan kun je me gewoon bellen of mailen.

Waarom? Omdat jij en ik allebei weten waar het allemaal om draait: Creating Memories.


Culinaire BBQ op de Big Green Egg
Uitbreiding naar Japans grillen op Yakinuku Shichirin en Konro

Het verhaal van The Cooking Conductor

52 weken per jaar BBQ’en…

Het ontstaan van BBQ52 gaat terug naar de zomer van 2019. Als Cooking Conductor hield ik, Roy Voogd, al een aantal jaar een foodblog bij over mijn avonturen als hobbykok in Bistro De Vrolijke Voogd. Een grap, natuurlijk van deze bistro was het kleinste restaurant van Alkmaar: slechts 1 tafel en de kok en gastvrouw schuiven altijd zelf ook aan…. Een fanatieke hobbykok, zeer zeker. En als ik onze gasten mag geloven ook met heel aardige resultaten.

In 2016 had ik na 22 jaar mijn bureau voor marketing en communicatie verkocht om de tweede helft van mijn werkende leven in te vullen met mijn passies: kunst, koken en reizen. Als dirigent ben ik -onder meer samen met mijn lieve vrouw en zangeres- de opera organisatie “GO! Opera” begonnen en heb als artistiek leider twee succesvolle eigen operaproducties mogen ontwikkelen en dirigeren.

Foodblog van The Cooking Conductor
In de herfst van 2019 startte ik als Cooking Conductor een project om 4 seizoenen, 52 weken buiten te koken op een Big Green Egg en de ervaringen vast te leggen in een foodblog. BBQ52 was geboren. In maart 2020 brak corona uit. De wereld kwam tot stilstand, evenals als mijn activiteiten als dirigent. De achtertuin was de nieuwe “Save Haven”, waardoor BBQ52 nog meer enthousiaste volgers kreeg. Een fraai eerste kookboek volgde, waarvan er inmiddels al meer dan duizend hun weg hebben gevonden naar enthousiaste buitenkoks in Nederland en België.

Workshops
Het eerste kookboek werd een succes. Voor de eigen verkoop werd een eenvoudige webshop ontwikkelt, met de bedoeling om deze zo snel mogelijk ook met mooie BBQ-producten te vullen. Maar 2021 werd -nog steeds corona gedreven- het jaar waarin ik introk bij Eet op Locatie van Tobias Sluis in de kookstudio op de Noordervaart 127 in Stompetoren. Daar startte ik met de eerste workshops. Het officiële Big Green Egg Certificaat als workshopleider volgde in augustus.

De eerste producten onder de naam BBQ52 Culinary Specials volgden. Eerst een serie van zeven innovatieve Hollandse BBQ Cheeses en daarna de BBQ52 Spice Blends. In 2022 volgen nog een aantal nieuwe heerlijke initiatieven, allemaal opgezet vanuit het hart van een gedreven hobbykok en ondernemer pur sang.

De achtertuin van The Cooking Conductor als nieuwe Safe Haven

De BBQ52 Culinary Specials