De best smeltende Goudse kaas van Nederland!

Dutch BBQ Gouda van BBQ52 is de eerste écht lekkere, natuurlijk gerijpte, ambachtelijk gepasteuriseerde Goudse boerenkaas van Nederlandse bodem. Maar wel eentje die net zo goed smelt als mozzarella en cheddar, een unieke BBQ-kaas dus! Heerlijk op een hamburger, pizza, flammkuchen en talloze andere BBQ en pasta gerechten. Maar ook op een kaasplankje bij een mooi glas wijn of gewoon op de boterham een van de lekkerste natuurgerijpte Nederlandse Goudse kazen.

Tijdens het project “Buitenkok in 4 seizoenen” van BBQ52 ontstond onze verbazing over waarom Nederland geen écht goede smeltkaas heeft voor op een hamburger, flammkuchen of pizza. De grootste kaascultuur ter wereld verliest het op de BBQ van cheddar en mozzarella, bizar! Met Dutch BBQ Gouda is daar definitief verandering in gekomen!

We zijn daarom met een ambachtelijke Noord-Hollandse kaasproducent gaan praten en hebben samen met hen een compleet nieuw culinair BBQ-product ontwikkeld: Dutch BBQ Gouda. Deze ambachtelijke Goudse heeft veel unieke innovaties, zoals de smaakintensiviteit en de unieke ademende korstloge verpakking. Maar voor een beetje pitmaster zijn gewéldige smelteigenschappen het állerbelangrijkste.

Natuurlijk gerijpt, duurzaam verpakt: 0% kaasverlies

Iedere Dutch Baby Gouda weegt 280 gram en is gerijpt in de duurzame, handzaam per stuk verpakt in een unieke “Easy2Open” folie. De kaas heeft daardoor helemaal geen beschermende korst die eerst weggesneden moet worden, wat al snel bij vergelijkbare Goudse kaasjes zo’n 30% snijafval bespaart. Dutch BBQ Gouda is de eerste Goudse die volledig rijpt zónder korst. Resultaat: 100% Goudse kaas, 0% verlies!

Say Cheese – kookboek

Binnenkort krijgt Dutch BBQ Gouda een eigen website met alle info én natuurlijk originele recepten. Natuurlijk voor op de BBQ, maar ook voor tal van andere toepassingen. In februari 2022 verschijnt het kookboekje “Say Cheese” waarin de 25 lekkerste originele recepten met Dutch BBQ Gouda zijn verzameld.

In 7 geweldige smaken

De Dutch BBQ Gouda van BBQ52 is een tópproduct van Export Quality geworden waar we bijzonder trots op zijn. Dutch BBQ Gouda is leverbaar in 7 unieke smaakvarianten:

Voedingswaardegem. per 100 g
  • Energie 1507 kJ / 364 kcal
  • Vetten 30,78 g
    waarvan verzadigd 20,62 g
  • Koolhydraten 0 g
    waarvan suikers 0 g
  • Eiwit 21,66 g
  • Zout 1,80 g

Neem contact op als je meer wilt weten of als verkooppunt geïnteresseerd bent!


Ons assortiment


Inspiratie voor recepten met Dutch BBQ Cheese