Workshop SPECIAL – Asian BBQ Editie

Datum:
6 juli 2024

Tijd:
13:00 - 16:00

Kosten:
BBQ52 Workshop - Big Green Egg Basistechnieken - Asian Edition | Prijs: €100,00
reserveer hier
Locatie:
Museum BroekerVeiling
Museumweg 2
1721 BW Broek op Langedijk
De Aziatische variant op onze succesvolle basistechnieken workshop!
Maximaal 16 personen per workshop.

In onze Asian Edition van de workshop BBQ52 Basistechnieken leer je alle basistechnieken voor de Big Green Egg en andere goede kamado’s aan de hand van diverse Aziatische gerechten. Je krijgt veel informatie over de verschillende manieren van aansteken, het onderhoud, de verschillen tussen koud- en warmroken, temperatuurbeheersing, low&slow, roken, direct & indirect grillen… Ook gaan we in op de verschillende soorten houtskool en rookhout die je kunt gebruiken en komen de belangrijkste accessoires ter sprake. In ruim drie uur tijd leer je alles om zelf thuis lekker aan de slag.

China, Japan, Indonesië, Korea, Thailand, India… Nergens ter wereld spreekt het culinaire erfgoed zo tot de verbeelding als de gerechten uit de keukens van het Verre Oosten. Exotische ingrediënten en aromatische specerijen vormen de basis voor de lekkerste gerechten.

In deze Aziatische editie leer bovendien je hoe je de heerlijke smaak van het Verre Oosten uit je Big Green Egg haalt. Ik neem je mee in specerijenmixen en boemboe’s. China, Japan, Indonesië, Korea, Thailand, India… Nergens ter wereld spreekt het culinaire erfgoed zo tot de verbeelding als de gerechten uit de keukens van het Verre Oosten. Exotische ingrediënten en aromatische specerijen vormen de basis voor de lekkerste gerechten.

En je gaat zelf aan de slag om enkele bijzondere Oosterse gerechten op de Big Green Egg kunt bereiden:

  • We maken tataki van verse tonijn
  • We gaan saté babi maken. De echte Javaanse, uiteraard;
  • Ik laat je zien hoe je je kamado omtovert tot een ware vulkaan om écht Chinees te kunnen wokken;
  • We maken authentieke Japanse Yakitori en je leert dé truc om de stokjes niet te laten verbranden;
  • En bereiden op indirecte wijze de aromatische Indiase Tandoori Chicken
  • en meer!

Kortom, een bijzondere workshop waarna je voortaan ook thuis op je eigen kamado heel zelfverzekerd de lekkerste Oosterse gerechten klaarmaakt!

De workshops van BBQ52 worden gekenmerkt door creativiteit, gericht op maximale smaakbeleving en beheersing van je kamado. We werken exclusief met de topkwaliteit kamado’s van Big Green Egg.

Onze vaste BBQ52-workshopleider is Roy Voogd, bbq-blogger en schrijver van het boek “Buitenkok in 4 seizoenen!” Hij draagt als een 15 in Nederland trots het officiële Big Green Egg keurmerk voor workshopsleiders. Als je een workshop volgt bij BBQ52 dan ben je bij ons dan ook gegarandeerd in goede handen.

Minimale deelname: 5 personen. Maximaal 8. De gerechtkeuze is onder voorbehoud van verkrijgbaarheid.

Mocht je na afloop van de workshop nog verder willen, dan kun je het basis BBQ kook- en instructieboek “Buitenkok in Vier Seizoenen” van Roy Voogd met 25% korting kopen en direct meenemen.

Roy Voogd
BBQ52 – The Cooking Conductor
Certified Big Green Egg Workshopleider

Reserveren

Workshop SPECIAL – Asian BBQ Editie

Datum: 6 juli 2024
Tijd: 13:00 - 16:00

Tickets

€100,00

Registratiegegevens