Workshop SPECIAL – Basistechnieken Big Green Egg – 100% VEGAN

Datum:
21 mei 2023

Tijd:
13:00 - 16:00

Kosten:
BBQ52 Workshop - Big Green Egg Basistechnieken - 100% VEGAN Edition | Prijs: €85,00
volgeboekt
Locatie:
Museum BroekerVeiling
Museumweg 2
1721 BW Broek op Langedijk
De Groent variant op onze succesvolle basistechnieken workshop!
Deze workshop word i.s.m. Museum BroekerVeiling gerealiseerd.

100% Vegan op de BBQ, veel pitmasters en hobbykoks willen wel, maar hebben geen idee hoe je groenten op een Big Green Egg moet behandelen. In onze 100% Vegan Edition van de workshop BBQ52 Basistechnieken leer je alle basistechnieken voor de Big Green Egg en andere goede kamado’s met louter vegan ingrediënten. Je krijgt veel informatie over de verschillende manieren van aansteken, het onderhoud, de verschillen tussen koud- en warmroken, temperatuurbeheersing, roken, direct & indirect grillen… Ook gaan we in op de verschillende soorten houtskool en rookhout die je kunt gebruiken en komen de belangrijkste accessoires ter sprake. In ruim drie uur tijd leer je alles om zelf thuis lekker aan de slag.

En dat is inderdaad nét even anders, maar zeker niet moeilijk! Of je dat als bijgerecht wilt serveren of als vegetarisch hoofdgerecht, met de technieken, trucs en tips in deze Workshop haal ook jij voortaan de lekkerste groenten uit je kamado!

Deze workshop organiseren we in samenwerking met Museum Broekerveiling. We duiken we in een klein stukje historie van de “oer-Hollandse” keuken (wat dat ook mag zijn…) en gaan aan de slag om enkele typisch Nederlandse gerechten op Big Green Egg klaar te maken. Vandaag staat de basis van de BroekerVeiling centraal: Groenten! We gaan aan de slag vergeten groenten zoals knolselderij en pastinaak, maar ook met nieuwe en luxe groenten zoals bimi en asperges. Grillen, roosteren, langzaam garen en natuurlijk roken. Alle technieken komen aan de orde!

En kleine greep uit wat je staat te wachten:

  • We gaan umami-steaks van knolselderij maken;
  • Zelf burgers maken van onder meer tempeh, shiitake en rode biet
  • Pastinaken en wortels poffen en caveman style roosteren,
  • Bimi, asperges en koningsoesterzwam grillen op Japanse wijze;
  • En we vullen artisjok-bodems en garen die indirect in een skillet.
  • We leggen fruit op het gietijzeren rooster om direct te grillen;
  • En meer lekkere inspiratie!

De workshops van BBQ52 worden gekenmerkt door creativiteit, gericht op maximale smaakbeleving en beheersing van je kamado. We werken exclusief met de topkwaliteit kamado’s van Big Green Egg.

Onze vaste BBQ52-workshopleider is Roy Voogd, bbq-blogger en schrijver van het boek “Buitenkok in 4 seizoenen!” Hij draagt als een 15 in Nederland trots het officiële Big Green Egg keurmerk voor workshopsleiders. Als je een workshop volgt bij BBQ52 dan ben je bij ons dan ook gegarandeerd in goede handen.

Minimale deelname: 8 personen. Maximaal 16.

Mocht je na afloop van de workshop nog verder willen, dan kun je het basis BBQ kook- en instructieboek “Buitenkok in Vier Seizoenen” van Roy Voogd met 25% korting kopen en direct meenemen.

Roy Voogd
BBQ52 – The Cooking Conductor
Certified Big Green Egg Workshopleider

Reserveren

Workshop SPECIAL – Basistechnieken Big Green Egg – 100% VEGAN

Datum: 21 mei 2023
Tijd: 13:00 - 16:00

Dit event is volgeboekt.