BBQ52 Workshop – Luxe driegangen BBQ Diner, op lokatie in Alkmaar

Datum:
24 juli 2022

Tijd:
15:00 - 19:30

Kosten:
BBQ52 Workshop - Driegangen BBQ Diner | Prijs: €115,00
reserveer hier
Locatie:
Productiekeuken Alkmaar
Berenkoog 35
1822 BH Alkmaar

Als je de basistechnieken voor de Big Green Egg een beetje beheerst, kun je BBQ zonder al teveel uitdagingen naar the next level tillen. Maar een volledig BBQ-diner met meerdere gangen is een uitdaging op zich. Tijdens deze workshop leer je waar je rekening mee moet houden om iedere gang weer op het juiste moment een fraai opgemaakt bord op tafel te kunnen zetten…

In de professionele keukenomgeving van Productiekeuken Alkmaar bereiden samen een mooi menu dat we (uiteraard) ook samen als diner zullen nuttigen.

Drie BBQ-gangen én een Smokey amuse!

De amuse is tegenwoordig helemaal ingeburgerd, maar eigenlijk betekent het voor de kok een vierde gang die bereidt moet worden. We gaan werken met topproducten uit de zee en van het land. Mooie vis, schaal- en schelpdieren. Verantwoord vlees van topkwaliteit. Bijgerechten van de grill uit de groentetuin. En natuurlijk een heerlijk dessert uit de boomgaard.

De volgende onderwerpen komen in de loop van de workshop aan de orde:

  • Menu-opbouw
  • Temperatuur-planning
  • BBQ-Technieken & Accessoires
  • M.E.P. (oftewel mise-en-place)
  • Bereiding & Gastheerschap
  • Hoeveelheden per persoon
  • Plating v.s. schalen op tafel

Kortom, een regelrechte uitdaging voor de BBQ Pitmaster van de Achtertuin die een stapje verder wil gaan en wellicht zelfs overweegt om het Kerstdiner dit jaar eens helemaal anders aan te pakken…!

Deze workshop duurt wat langer dan normaal en is ook inclusief een compleet BBQ-diner.

LET OP: Voor deze workshop geldt een minimumaantal van 10 deelnemers en een maximum van 16. Indien er minder dan 10 inschrijvingen zijn, dan kan de workshop geannuleerd worden. Vanzelfsprekend wordt dan het volledige inschrijfgeld teruggestort.

Op lokatie: Productiekeuken Alkmaar

Werken in een professionele horecakeuken
Deze workshop wordt aangeboden vanuit een bijzondere samenwerking op een professionele lokatie: Productiekeuken Alkmaar. Grote RVS werkbanken en de houtskool-BBQ’s onder hoogrendement afzuiginstallaties. In deze professionele keukenomgeving krijg je alle ruimte om te grillen én alle voorbereidingen zoals snijtechnieken goed te kunnen doen.

De workshops van BBQ52 worden gekenmerkt door creativiteit, gericht op maximale smaakbeleving en beheersing van je kamado. We werken exclusief met de topkwaliteit kamado’s van Big Green Egg.

Onze vaste BBQ52-workshopleider is Roy Voogd, bbq-blogger en schrijver van het boek “Buitenkok in 4 seizoenen!” Hij is de enige officieel gecertificeerde Big Green Egg workshopleider in Noord-Holland en heeft zich daarnaast ook op de Japanse grills van Yakiniku gespecialiseerd. Voor BBQ workshops ben je dan ook bij BBQ52 gegarandeerd in goede handen!

Reserveren

BBQ52 Workshop – Luxe driegangen BBQ Diner, op lokatie in Alkmaar

Datum: 24 juli 2022
Tijd: 15:00 - 19:30

Er kunnen op dit moment geen reserveringen worden geplaatst voor deze activiteit.