BBQ52 Workshop – Low & Slow technieken Big Green Egg

Datum:
28 augustus 2022

Tijd:
13:00 - 17:00

Kosten:
BBQ52 Workshop - Low & Slow technieken | Prijs: €105,00
reserveer hier
Locatie:
BBQ52 Hot Spot
Bergerweg 82
1862 PR Bergen
BBQ52 Hot Spot
Maximaal 8 personen per workshop
Over Brisket, Spareribs 3-2-1, & pulled pork

Tijdens de BBQ52 Workshop Special “Low & Slow Technieken” gaan we dieper in op bereidingen waarbij je de Big Green Egg gedurende langere tijd op een constante lagere temperatuur houdt. Je leert hoe je maximale controle over de temperatuur krijgt, welke houtskoolsoorten je daar het beste bij kunt gebruiken en welke accessoires je daar eventueel een handje bij kunnen helpen…

Low & Slow is de favoriete bereidingstechniek uit the USA: langzaam op lage temperatuur gegaarde stoere stukken vlees. Dit is een complexere workshop, omdat er voor de meeste stukken soms welk 24 uur gaartijd nodig is en daaraan voorafgaand vaak ook nog enkele dagen pekeltijd. Maar met een beetje creativiteit kunnen we met 8 beschikbare kamado’s het proces in de verschillende fases toch doorlopen door simpelweg de wachttijd over te slaan. Alles staat namelijk al in 4 fases voorbereid klaar. 

Alle low & slow fases in versneld tempo…
Dat doen we met spareribs volgens de 3-2-1 methode en maken we pulled pork af. En we bereiden de beroemde “Burnt Ends” van brisket. Aangezien we maar liefst 8 kamado’s tot onze beschikking hebben, kunnen we in vier uur tijd tóch kennismaken met alle fases van het proces, zodat je daarna zelf thuis lekker aan de slag. Maar uiteraard niet zonder alles ook eerst zelf te proeven, uiteraard… ?

De workshops van BBQ52 worden gekenmerkt door creativiteit, gericht op maximale smaakbeleving en beheersing van je kamado. We werken exclusief met de topkwaliteit kamado’s van Big Green Egg.

Onze vaste BBQ52-workshopleider is Roy Voogd, bbq-blogger en schrijver van het boek “Buitenkok in 4 seizoenen!” Hij is de enige officieel gecertificeerde Big Green Egg workshopleider in Noord-Holland en heeft zich daarnaast ook op de Japanse grills van Yakiniku gespecialiseerd. Voor BBQ workshops ben je dan ook bij BBQ52 gegarandeerd in goede handen!

Reserveren

BBQ52 Workshop – Low & Slow technieken Big Green Egg

Datum: 28 augustus 2022
Tijd: 13:00 - 17:00

Er kunnen op dit moment geen reserveringen worden geplaatst voor deze activiteit.