BBQ SPECIAL Xtreme – XXL Meat

Datum:
25 juni 2023

Tijd:
12:30 - 16:00

Kosten:
BBQ SPECIAL Xtreme - XXL Meat | Prijs: €115,00
volgeboekt
Locatie:
Museum BroekerVeiling
Museumweg 2
1721 BW Broek op Langedijk
Grote stukken bijzonder vlees op je Big Green Egg, het is dé trend van 2023, maar hoe doe je dat écht goed?

Natuurlijk zijn we met z’n allen al een behoorlijk stuk bewuster met duurzame vleesconsumptie bezig. Maar áls je dan een keer je vrienden op bezoek hebt en de BBQ aan wil steken, dan wil je natuurlijk graag uitpakken met een indrukwekkende Tomahawk, Cote de Boeuf, Beef Hammer, T-Bone, Iberico Ribstuk, Brisket, Picanha, Shortribs, Bavette of Flat Iron Steak. De bereiding kan op verschillende manieren: op de grill of juist low & slow, wellicht in een skillet. Met of zonder bot en (waarom ook niet?) lekker stoer Caveman-style: direct op het gloeiende houtskool…

Een indrukwekkende Beef Hammer op een Large Big Green Egg…

In deze BBQ SPECIAL Xtreme workshop gaan we aan de slag met indrukwekkende, grote stukken vlees, met de beperking tot peper en zout. Puur vlees! Verder staan we natuurlijk stil bij de keuze van houtskool en rookhout. Maar bovenal alle aandacht voor temperatuurbeheersing, spelen met vuur (ja, letterlijk…) en accessoires die je daar fantastisch bij kunnen ondersteunen, zoals de flambadou, warme je brandend beenmerg op je gerecht laat smelten om een bijzondere extra diepte aan je gerecht te geven. Althans, dat is je toelichting. Ondertussen staat iedereen je vol bewondering aan te gapen hoe jij volkomen beheerst het spetterende vuur onder controle hebt…

Dit leggen we in ieder geval op de Big Green Eggs:

  • Caveman style – Cote de Boeuf
  • Low & Slow Brisket & Short Ribs
  • Iberico ribstuk – rosé gegaard
  • Texas Style Beef Hammer
  • Picanha steak – trimmen, grillen en garen
  • En afhankelijk van het aantal deelnemers komen daar nog enkele extra stukken bij.

En alles wat we bereiden, moet natuurlijk ook geproefd worden… ? Sterker nog: we hebben het over extra grote stukken, waar je niet zelden een rugby team mee kunt voeden, dus mocht er na het proeven nog wat over zijn, neem dan gerust wat mee voor thuis…

Tijdens deze workshop worden tevens alle testmodellen van draadloze kernthermometers gebruikt die voor de BBQ52 Foodblog Test in april zijn gebruikt.

LET OP! Er zijn slechts 16 plaatsen voor deze exclusieve workshop beschikbaar. Aangezien dit bij uitstek een workshop is die je samen met je vrienden of collega’s wil doen, is het verstandig om niet te lang te wachten zodat zeker weet dat er nog een plaats voor iedereen beschikbaar is! Vanwege de kostbare inkoop kan de workshop alleen doorgaan bij een minimum van 10 deelnemers. Bij annulering wordt uiteraard het deelnamegeld retour gestort.

De workshops van BBQ52 worden gekenmerkt door creativiteit, gericht op maximale smaakbeleving en beheersing van je kamado. We werken exclusief met de topkwaliteit kamado’s van Big Green Egg.

Onze vaste BBQ52-workshopleider is Roy Voogd, bbq-blogger en schrijver van het boek “Buitenkok in 4 seizoenen!” Hij draagt als een vijftien BBQ workshopleiders in Nederland trots het officiële Big Green Egg keurmerk voor workshopsleiders. Als je een workshop volgt bij BBQ52 dan ben je bij ons dan ook gegarandeerd in goede handen.

Mocht je na afloop van de workshop nog verder willen, dan kun je het basis BBQ kook- en techniekenboek Buitenkok in Vier Seizoenen van Roy Voogd met 25% korting kopen en direct meenemen.

Roy Voogd
BBQ52 – The Cooking Conductor
Certified Big Green Egg Workshopleider

Reserveren

BBQ SPECIAL Xtreme – XXL Meat

Datum: 25 juni 2023
Tijd: 12:30 - 16:00

Dit event is volgeboekt.