Zaterdag 11 september 2021, 13.00 – 16.30 uur
Backyard Pitmaster Complete – Basisvaardigheden – meer info
€ 125 p.p. – min. 6 (bij 1 workshopleider), max. 16 deelnemers
(2 workshopleiders)

Lokatie: Buitenkeukenpark aan de Noordervaart 127, Stompetoren
(direct aan de Ring Alkmaar gelegen)

Een unieke workshop voor buitenkoken, boordevol tips en tricks zodat je slagvaardig met je nieuwe kamado kunt starten of om nóg meer bbq-plezier en voldoening eruit te halen.

Recepten en extra informatie (alleen toegankelijk na deelname)
Na afloop van de workshop ontvang je jouw persoonlijke wachtwoord voor de pagina waarop je alle recepten en extra aanvullende achtergrondinfo over de technieken nog eens rustig kunt nalezen: KLIK HIER.

In deze boeiende workshops leer je alles over houtskool en rookhout, de verschillende manieren van je kamado aansteken en hoe je de temperatuur op je kamado tot op de graad nauwkeurig kunt beheersen voor de talloze bereidingstechnieken die mogelijk zijn. Ook leer je alles over de belangrijkste accessoires en hoe je deze het beste kunt gebruiken.

Verder laten we je uitgebreid zien en proeven. Maar bovenal ga je zelf aan de gang. Je gaat drie soorten hamburgers maken en ervaart zelf wat jouw voorkeur is. En omdat het teveel is om ter plaatse op te eten, krijg je dat lekker mee naar huis, zodat je thuis nog een keer flink kan opscheppen met je eigen gerechten…

Backyard Pitmaster Complete – Basisvaardigheden

Wat gaan we doen?

Het programma is opgebouwd uit informatie, demonstratie en zelf doen. En proeven, uiteraard!

  • DOEN – De ideale starter: flammkuchen, crostini of bruschetta: je maakt het zelf, heet & snel op een pizzasteen. We leggen je meteen uit hoe je dat ook op een kamado kunt bakken!
  • INFO – Er zijn talloze soorten houtskool: zie jij door de bomen het bos nog wel? We geven je inzicht in de verschillende soorten houtskool en rookhout en de toepassingen ervan.
  • INFO – Zo krijg je de perfecte temperatuurbeheersing in je kamado.
  • DOEN – De kamado aansteken: looftlighter vs aanmaakblokjes
  • DOEN – We gaan zalm warm roken met twee soorten rookhout. En uiteraard ga je aansluitend zelf het verschil proeven.
  • ZIEN & PROEVEN – De ene rook is de andere niet. We laten je de geur van verschillende soorten rook ervaren en als proef op de som ook het effect op zuivel proeven met koudgerookte boter en onze eigen Dutch BBQ Gouda van de Big Green Egg proeven.
  • INFO – Accessoires: Welke zijn essentieel, welke zijn handig om erbij te hebben en welke heb je eigenlijk niet nodig, maar zijn wel leuk als je van gadgets houdt?
  • DOEN – The Signature Single Cut Burger – Je maakt 3 soorten hamburgers: 1x een kwaliteits kant-en-klaar hamburger en 2x van krachtig Black Angus Beef dat je zelf verwerkt tot een burger, 1x met de keukenmachine en 1x ambachtelijk met een vleesmolen. We gaan ze grillen en we maken er met een goed broodje traditionele hamburgers van. En dán kun jij overtuigend de ultieme vergelijking maken hoe je voortaan je eigen Signature Single Cut Burger maakt, want we gaan er een paar ter plaatse bereiden, proeven en beoordelen. De resterende hamburgers neem je lekker mee naar huis zodat je het thuis nog even dunnetjes over kunt doen.
  • DOEN – Groentegarnituur met 3 technieken: paprika poffen, venkel konfijten en knolselderij grillen.
  • PROEVEN – Wijn? Bier? Thee? Smaken verschillen, daarom hebben we passende combinaties uitgezocht en gaan samen proeven van verschillen en contrasten. Uiteraard schenken we alleen voorbeelden die ook écht voor kwaliteit staan. We hebben drie prachtige theeën van Simon Lévelt Alkmaar voor je klaar staan en drie bijzondere bieren van Brouwerij Zeglis, Alkmaars trots in ambachtelijk gebrouwen bier. En natuurlijk een mooi glas wijn.

Recepten en extra informatie (alleen toegankelijk na deelname)
Na afloop van de workshop ontvang je jouw persoonlijke wachtwoord voor de pagina waarop je alle recepten en extra aanvullende achtergrondinfo over de technieken nog eens rustig kunt nalezen: KLIK HIER.

De eerste workshop geven we op zaterdag 3 juli, 13.00 – 16.00 uur, op het prachtige buitenkeukenpark aan de Noordervaart 127 in Stompetoren, direct aan de ringweg van Alkmaar.

De kosten voor de drieeneenhalf-uur durende workshop bedragen 125 euro per deelnemer, inclusief hapjes, drankjes én onze unieke “Do Try This At Home Goody Box” voor thuis.

Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers, dus reserveer snel! Aanmelden voor deelname kan hier.


Samenwerkingspartners

De workshops worden gegeven op de Big Green Eggs in de buitenkeukens van WWOO op het prachtige buitenterrein van binnenhuisarchitect Piet-Jan van den Kommer aan de Noordervaart in Stompetoren, nagenoeg direct aan de rondweg van Alkmaar gelegen.