BBQ52 zet geannuleerde Pop-Ups in voor vluchtelingen Oekraïne

HELAAS: in overleg met de hoteleigenaar van Stad & Land hebben we moeten besluiten om de geplande BBQ52 Pop-Ups voorlopig te annuleren. Hotel Stad & Land, waar de BBQ52 Pop-Ups plaats zouden hebben, vangt sinds deze week in opdracht van Gemeente Alkmaar vluchtelingen uit Oekraïne op en zit inmiddels helemaal vol met ruim 50 vluchtelingen. Voornamelijk vrouwen en kinderen, aangezien de mannen daar achter moesten blijven om het land te verdedigen.

Het restaurant van het hotel fungeert zo ongeveer als de centrale huiskamer voor de vluchtelingen, waar ze elkaar ontmoeten en ook samen eten. De meeste Oekraïners zijn nette mensen en zeer dankbaar voor de geboden hulp. Het vermengen van de diepe emoties van verdriet en oorlogstrauma’s gaan niet samen met met de luchtige vrolijkheid van de feestelijke 5-gangen BBQ52 Diners. Niet voor hen en ook niet voor onze gasten.

BBQ voor Oekraïnse vluchtelingen
Als alternatief hebben we besloten om een aantal van de geplande Pop-Ups in te zetten voor de vluchtelingen zelf: iedere twee weken verzorgen we voor hen een BBQ-avond in samenwerking met Hotel Stad en Land.

De BBQ52 Pop-Up Sundays worden in een later stadium zeker hervat. Meer over de opzet van de BBQ52 Pop-Up Sunday lees je hier. We gaan kijken naar een passend alternatief en zoeken daarvoor een geschikte lokatie. We houden je op de hoogte!

Ik moet je heel eerlijk zeggen dat -nu corona eindelijk weer ruimte zou geven- ik dit best een heftige nieuwe tegenslag vind, maar in mijn hart weet ik dat dit het enige juiste besluit is. Bovendien kijken we er ook zeer naar uit om onze tijdelijke buren in het hotel af en toe een moment van ontspanning te mogen bieden.