Binnenkort leverbaar!

De Culinary Specials van BBQ52 zijn ontstaan naar aanleiding van het uitgebreide thee-project in samenwerking met Simon Lévelt Alkmaar. Een jaar lang hebben we getest en geproefd of thee-origins zich staande kunnen houden als maaltijdbegeleider.

Het verslag daarvan staat in het boek van BBQ52 “Buitenkok in 4 seizoenen!”. Wij waren overtuigd en buitengewoon enthousiast, maar realiseerden ons ook dat de brug van BBQ naar thee in de Westerse eetcultuur een hele ingewikkelde is aangezien alcoholische dranken als wijn en bier de absolute standaard zijn.

Om die brug nog krachtig te maken ben ik gaan experimenteren met authentieke theesoorten, die ik met een “spice-up” nog iets krachtiger heb gemaakt in smaken en aroma’s.

Het resultaat is verbluffend: uiterst aromatische theeën waarvan de Origins nog nadrukkelijk herkenbaar zijn, maar waarbij de toegevoegde aromatische specerijen zorgen voor een naadloze verbinding met tal van bbq-gerechten.

Het effect is bijna dat van een zeer aromatische bouillon: in de basis krachtig als drank door de authentieke, hoge kwaliteit thee, maar waarbij de specerijen zorgen voor een zeer bijzondere smaak-pairing bij krachtige gerechten.

BBQ52 Spiced Up Tea Origins zijn zeer binnenkort leverbaar in de smaken:

  • Spiced Up Jasmijnthee
  • Spiced Up Gunpowder, groene thee
  • Spiced Up Darjeeling
  • Spiced Up Oolong
  • Spiced Up Lapsang Souchon

Neem contact op als je op de hoogte wilt blijven!