BBQ52 Workshop Special – Kuil BBQ met heel Hollands Lam

Datum:
14 mei 2022

Tijd:
14:00 - 20:00

Kosten:
BBQ52 Workshop - Big Green Egg Basistechnieken | Prijs: €0,00
volgeboekt
Locatie:
BBQ52 Hot Spot
Bergerweg 82
1862 PR Bergen
BBQ52 Hot Spot
Een bijzondere Workshop Special

We gaan een kuil graven, leggen daar veel stenen in, stoken daarop een flink vuur. Dan gaan we een heel lam met een dry rub insmeren en vullen met aromatische groenten en kruiden. We winkelen het lam in bananenbladeren, leggen het in de kuil met een deel van de stenen erop. Dan gooien we de kuil weer dicht en laten het lam in minimaal 3 uren met rust om botermals te worden.

In die tussentijd gaan we aan de slag met een aantal typisch Amerikaanse BBQ-gerechten op de Big Green Eggs. We snijden Black Angus hamburgers met de hand. Roosteren mais met honing. en poffen aardappels voor de authentieke aardappelsalade. Zo vullen we de wachttijd met leuke acties en lekkere happen. En natuurlijk een goed glas daarbij.

Drie uur later graven we het lam uit. Verborgen onder de hete aarde, stovend in het bananenblad openen we het verrassingspakket en doen ons tegoed aan een Bourgondisch feestmaal zoals je dat maar zelden in het Kunstenaarsdorp Bewrgen (NH) meemaakt. Als je met je handen wilt eten dan mag dat, maar weet dat er ook gewoon bestek voor je klaar ligt…

Deze workshop van BBQ52 is een geheel nieuwe workshop die bij succes zeker terug zal komen. Uiteraard kun je deze workshop ook boeken voor een besloten BBQ-feestje. Reken maar dat je daar nog lang over na zult praten!

Onze vaste BBQ52-workshopleider is Roy Voogd, bbq-blogger en schrijver van het boek “Buitenkok in 4 seizoenen!” Hij draagt als een 15 in Nederland trots het officiële Big Green Egg keurmerk voor workshopsleiders. Als je een workshop volgt bij BBQ52 dan ben je bij ons dan ook gegarandeerd in goede handen.

Reserveren

BBQ52 Workshop Special – Kuil BBQ met heel Hollands Lam

Datum: 14 mei 2022
Tijd: 14:00 - 20:00

Dit event is volgeboekt.