De best smeltende Goudse kaas van Nederland!

Tijdens de introductieperiode zomer 2021 is Dutch BBQ Gouda exclusief verkrijgbaar via www.LeJean.nl.

Dutch BBQ Gouda van BBQ52 is de eerste écht lekkere, natuurlijk gerijpte, ambachtelijk gepasteuriseerde Goudse boerenkaas van Nederlandse bodem. Maar wel eentje die net zo goed smelt als mozzarella en cheddar, een unieke BBQ-kaas dus! Heerlijk op een hamburger, pizza, flammkuchen en talloze andere BBQ en pasta gerechten. Maar ook op een kaasplankje bij een mooi glas wijn of gewoon op de boterham een van de lekkerste natuurgerijpte Nederlandse Goudse kazen.

Tijdens het project “Buitenkok in 4 seizoenen” van BBQ52 ontstond onze verbazing over waarom Nederland geen écht goede smeltkaas heeft voor op een hamburger, flammkuchen of pizza. De grootste kaascultuur ter wereld verliest het op de BBQ van cheddar en mozzarella, bizar! Met Dutch BBQ Gouda is daar definitief verandering in gekomen!

Natuurlijk gerijpt, duurzaam verpakt: 0% kaasverlies

We zijn daarom met een ambachtelijke Noord-Hollandse kaasproducent gaan praten en hebben samen met hen een compleet nieuw culinair BBQ-product ontwikkeld: Dutch BBQ Gouda. Deze ambachtelijke Goudse heeft veel unieke innovaties, zoals de smaakintensiviteit en de unieke ademende korstloge verpakking. Maar voor een beetje pitmaster zijn gewéldige smelteigenschappen het állerbelangrijkste.

Iedere Dutch Baby Gouda weegt 280 gram en is gerijpt in de duurzame, handzaam per stuk verpakt in een unieke ademende “Easy2Open” folie. De kaas heeft daardoor helemaal geen beschermende korst meer die eerst weggesneden moet worden, wat al snel bij vergelijkbare Goudse kaasjes zo’n 30% snijafval oplevert. Dutch BBQ Gouda is de eerste Goudse die volledig rijpt zónder korst. Resultaat: 100% Goudse kaas, 0% verlies!

In 7 geweldige smaken

De Dutch BBQ Gouda van BBQ52 is een tópproduct van Export Quality geworden waar we bijzonder trots op zijn. Dutch BBQ Gouda is leverbaar in 7 unieke smaakvarianten:

Dutch BBQ Gouda is binnenkort leverbaar, ter introductie bij slechts enkele verkooppunten én online. Neem contact op als je meer wilt weten of als verkooppunt geïnteresseerd bent!


Het assortiment

DUTCH BBQ GOUDA NATURAL 50+ (280 gr)

Ingrediënten: Gepasteuriseerde KOEMELK en cultuur, zout, stremsel.

Naturel van Dutch BBQ Gouda is een natuurlijk gerijpte kaas van 100% Nederlandse kwaliteitskoemelk voor de echte kaasliefhebber. Met de pure smaak van jonge kaas en de intensiteit van een echte heerlijke zachte Goudse kaas. 


DUTCH BBQ GOUDA GEITENKAAS 50+ (280 gr)

Geitenkaas van Dutch BBQ Gouda smaakt fris en licht zilt. Geitenmelk is lichter verteerbaar dan koemelk en geeft minder vaak aanleiding tot overgevoeligheidsreacties. Geitenkaas is witter en anders van structuur dan de koemelkkaas.

Ingrediënten: Gepasteuriseerde GEITENMELK en cultuur, zout, stremsel.


DUTCH BBQ GOUDA  BUFFALO 50+ (280 gr)

Buffelkaas wordt gemaakt van de melk van Italiaanse buffels die grazen op de Nederlandse weilanden. Deze combinatie geeft een mooie volle unieke smaak. Deze volle romige kaas is de eerste Goudse gemaakt van buffelmelk. Heerlijk bij een glas wijn of door een salade. 

Specificaties

Ingrediënten: gepasteuriseerde BUFFELMELK en cultuur, zout, stremsel.


DUTCH BBQ GOUDA HOT CHILI PEPPER 50+ (280 gr)

De Hot Chili Pepper is een lekker pittige Dutch BBQ Gouda met echte chilipepers, speciaal voor de liefhebbers van hot & spicy. Het is de eerste natuurlijk gerijpte Goudse kaas met chili die ook écht pikant tintelt op de tong. 

Ingrediënten: Gepasteuriseerde KOEMELK en cultuur, zout, 0,5% gebroken pepers, 0,5% chilipoeder, stremsel.


DUTCH BBQ GOUDA BLACK PEPPER 50+ (280 gr)

De aromatische zwarte peper uit India geeft de kenmerkende peperige smaak aan deze bijzondere Dutch BBQ Gouda. De versgemalen peperkorrels zijn voor de natuurlijke rijping aan de kaas toegevoegd, waardoor de krachtige pikante smaak maximaal aan de hele kaas is afgegeven. 

Ingrediënten: Gepasteuriseerde KOEMELK en cultuur, zout, 0,5% pepermelange, 0,5% zwarte peper, stremsel.


DUTCH BBQ GOUDA BASILICUM 50+ (280 gr)

Verse basilicum geeft deze aromatisch kruidige Dutch BBQ Gouda een prachtig groene kaas. Het karakter van deze bijzondere gaat sterk richting de smaak van Italiaanse pesto, ondanks de traditionele Hollandse rijping. Een zeer bijzonder en smakelijk kaasje.

Ingrediënten: Gepasteuriseerde KOEMELK en cultuur, zout, 0,7%, pestokruiden, stremsel, kleurstoffen (E100, E141).


DUTCH BBQ GOUDA BLACK TRUFFLE 50+ (280 gr)

Zwarte truffel is een zeer geurige exclusieve paddenstoel die onder de grond groeit. De krachtige aardse aroma’s worden bijzonder goed door de zachte zuivel van deze Dutch BBQ Gouda opgenomen en door de natuurlijke rijping vastgehouden. In deze Dutch BBQ Gouda worden gebruikt alleen de allerbeste Italiaanse truffels gebruikt. Een zeldzaam lekker en zeer exclusieve kaas!

Ingrediënten: Gepasteuriseerde KOEMELK en cultuur, zout, 1,60% truffel (70% zomertruffel, water, zout, aroma), stremsel.


Voedingswaarde, gemiddeld per 100 g

  • Energie 1507 kJ / 364 kcal
  • Vetten 30,78 g
    waarvan verzadigd 20,62 g
  • Koolhydraten 0 g
    waarvan suikers 0 g
  • Eiwit 21,66 g
  • Zout 1,80 g

Say Cheese – kookboek

Op deze website worden binnenkort originele recepten met Dutch BBQ Gouda. Natuurlijk voor op de BBQ, maar ook voor tal van andere toepassingen. Ook verschijnt spoedig een bijzonder kookboek “Say Cheese” waarin de 25 lekkerste originele recepten met Dutch BBQ Gouda zijn verzameld.